Segítséga KRÉTA rendszer használatával kapcsolatban

A https://bpmontessori.ekreta.hu oldalon a gondviselőknek lehetőségük van a belépési felületen található "Gondviselői jelszó igénylése" szövegre kattintva (vagy IDE), az elektronikus ellenőrző belépéséhez szükséges belépési adataikat a rendszerben rögzített e-mail címre igényelni.

KRÉTA bejelentkezési felület

Az igényléshez ki kell tölteni az űrlap elemeit a megfelelő adatokkal különösen ügyelve az elgépelésre a név, e-mail és oktatási azonosító mezőknél.

Gondviselői hozzáférés igénylése

Sikeres azonosítás

Amennyiben a megadott adatok alapján az azonosítás sikeres, a rendszer elküldi e-mailben a belépéshez szükséges felhasználónevet és jelszót.

Felhasználó azonosítás sikertelen

Ha a megadott adatok nem egyeznek a rendszerben található adatokkal, de az oktatási azonosító érvényes, az igénylő személy kap egy a csökkentett jogosultsággal rendelkező hozzáférést, amelynek belépéséhez szükséges adatai a megadott e-mail címre érkeznek.

Azonosítás sikertelen

Ha a Gondviselő azonosítása nem sikerült, vagy csak csökkentett jogosultságú belépési adatokat tudott igényelni, a további teendőkkel keresse fel az intézményt.

Igénylés

    • A belépési adatok igényléséről az intézmény adminisztrátora is értesítést kap.
    • Sikertelen azonosítás esetén letölthető egy (PDF) nyomtatvány, amiben szerepelnek az űrlapon megadott adatok. Ezzel megkönnyítheti az adatok megfelelő adminisztrációját az intézmény számára.

Bővített jogosultsággal a fentebb látható ügyeket lehet elindítani.
Csökkentett jogosultsággal az indítható ügyek száma korlátozott.

Gondviselőként az e-Ellenőrző menüsorában található e-Ügyintézés menüpontot kiválasztva a program automatikusan átirányít minket az e-Ügyintézés nyitófelületére:

Az e-Ügyintézés modul elérése a KRÉTA-rendszerből

Az e-ügyintézés felületén indítható ügyek listája.

A https://eugyintezes.e-kreta.hu oldalról történő bejelentkezés alkalmával, amennyiben már gyermeke tanulója iskolánknak a Bejelentkezési felületen kezdje el begépelni iskolánk nevét és válassza ki a megjelenő listából. (Ajánlott a Montessori szóra rákeresni.) A Tovább a KRÉTA oldalára kattintva átlép iskolánk KRÉTA bejelentkező oldalára. (További lépések fentebb.)

A KRÉTA rendszerbe történő belépést követően a jobb felső sarokban található profilképre kattintva elérhető a

  • a Profilbeállítások (1. ábra). Ezen menüpont alatt a Gondviselő elérhetőség szerkesztése menüpontot választva tudja módosítani az esetleges változásokat (telefonszám, email cím).
  • a Saját adatlap (2. ábra) tekinthetők meg a KRÉTA rendszerben tárolt személyes adatok. Amennyiben eltérést tapasztal, kérjük a titkárságon személyesen vagy a kreta@bpmontessori.hu címen legyenek szívesek jelezni.

    1. ábra Adatok módosítása

    2. ábra Tárolt személyes adatok megtekintése

Az egyes pedagógusok által rögzített fogadóórák megtekinthetőek az e-Ellenőrző felület Információk menüpontjában található Fogadóóra menüpontban.

Jelentkezés menete

A listából a pedagógus nevét tartalmazó sor végén található ’JELENTKEZÉS’ gombra kattintva tudunk a megadott fogadóórára jelentkezni. Amennyiben a pedagógus az adott napon több idősávot is megjelölt fogadóórára, ebben az esetben legördülő menüből választható ki a megfelelő idősáv. 

A fogadóóra történő jelentkezést követően a sorvégi zöld színű JELENTKEZÉS-gomb átvált piros színű LEMONDÁS-gombra, amelyre kattintva lemondhatjuk a korábbi jelentkezésünket.

Fogadóórával kapcsolatos e-mail-es értesítések

A profilbeállítások között a felhasználók saját maguk határozhatják meg, hogy milyen értesítések érkezzenek az elérhetőségüknél megadott e-mail címükre.