1203 Budapest XX. kerület
Kálmán utca 15.

titkarsag@bpmontessori.hu
informacio@bpmontessori.hu

+36-1-261-0951
+36-20-379-5281

1203 Budapest XX. kerület
Kálmán utca 15.

titkarsag@bpmontessori.hu
informacio@bpmontessori.hu

+36-1-261-0951
+36-20-379-5281

Igazgatói tájékoztató

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

Bizonyára értesültek róla, a Kormány 2020. március 13-án a koronavírus terjedése miatti új munkarend valamit a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről döntött. A döntés érinti valamennyi köznevelési intézményt.

A döntés értelmében 2020. március 16. napjától az oktató-nevelő munka tantermen kívüli, digitális munkarendben kerül megszervezésre. Ez nem rendkívüli szünetet jelent, hanem az oktatás módjának megváltoztatását, amelynek keretében továbbra is biztosítjuk a tanulók számára a tanulás Alaptörvényben rögzített lehetőségét.

Az új munkarend értelmében a tanulóknak tilos a köznevelési intézmények oktatási célú látogatása. A tananyag kijelölése, a tanulási folyamat ellenőrzése és támogatása a pedagógusok és a tanulók között online egyéb, személyes találkozást nem igénylő formában történik. Az eredményesség érdekében a napi, folyamatos tanulás nélkülözhetetlen, ennek ellenőrzésében kérem a Tisztelt Szülők segítségét.

A digitális tanulási folyamatot 2020. március 18-tól (szerda) szervezzük meg a digitális órarend alapján. Az erről szóló részletes tájékoztatást a keddi napon fogjuk közzé tenni az iskola KRÉTA rendszerében, weboldalán valamint a korábban bekért email címeken.

Abban az esetben, ha a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet huzamosabban fennmarad, az érettségi vizsgákkal kapcsolatban további részletes tájékoztatást adunk. Jelenleg úgy véljük, a vizsgára történő felkészítés ebben a munkarendben is eredményes lesz.

Az új munkarend idején is, munkaidőben minden nap biztosítjuk az ügyeletet az iskolában, telefonon (+36-1-261-0951 vagy +36-20-379-5281) és az iskola email címén (titkarsag@bpmontessori.hu) elérhetőek leszünk.

Aki az iskolában hagyta a felszerelését azok 2020. március 18-ig (szerda) van lehetőség 9:00-13:00 óra között elvinni mindent (teljes szerkény kiürítés). Az épületben egyszerre csak 1 tanuló vagy szülő tartózkodhat. Az épületbe való bejutás a nagykapun keresztül az udvaron át történik, távozás az épület főbejáratán. Kérünk mindenkit, hogy a csoportok kialakítását mellőzni szíveskedjenek.

A tantermen kívüli, digitális munkarend időtartama alatt a tanulók lehetőleg kerüljék a nagyobb csoportos találkozásokat, közös programokat. Felügyeletüket a szülők, családok, szomszédok bevonásával, kis csoportokban célszerű megszervezni. A gyermekek felügyeletét a miniszterelnöki bejelentés alapján nem javasolt a nagyszülőkre bízni, hiszen ők a legveszélyeztetettebbek.

Köszönöm együttműködésüket, megértésüket.

Juhász Edit sk.
igazgató