1203 Budapest XX. kerület
Kálmán utca 15.

titkarsag@bpmontessori.hu
informacio@bpmontessori.hu

+36-1-261-0951
+36-20-379-5281

1203 Budapest XX. kerület
Kálmán utca 15.

titkarsag@bpmontessori.hu
informacio@bpmontessori.hu

+36-1-261-0951
+36-20-379-5281

elektronikus ellenőrző és napló

KRÉTA

Legyen naprakész

Töltse le a KRÉTA alkalmazást

A Tanulóknak és a Szülőknek létrehozott Applikációkba csak a megfelelő jogosultságú felhasználók tudnak bejelentkezni a saját felhasználónevük és jelszavuk segítségével!

KRÉTA ellenörző applokáció
SZÜLŐK részére

A KRÉTA Tanulóknak mobilalkalmazás a KRÉTA rendszert használó intézmények diákjainak nyújt hasznos segítséget.

Az alkalmazás segítségével a felhasználók megtekinthetik órarendjüket, bejelentett számonkéréseiket, házi feladataikat, értékeléseiket, mulasztásaikat és egyéb a tanulók számára fontos információkat.

A belépéshez szükséges felhasználónevet és jelszót minden diáknak a saját iskolájától kell igényelni. Amennyiben a bejelentkezés nem sikerül, kérjük, forduljanak az iskola adminisztrátorához!

KRÉTA ellenörző applokáció
TANULÓK részére

A KRÉTA Szülőknek mobilalkalmazás a KRÉTA rendszert használó intézményekbe járó tanulók szüleinek és gondviselőinek nyújt hasznos segítséget.

Az alkalmazás segítségével a felhasználók megtekinthetik a tanulók órarendjét, bejelentett számonkéréseit, házi feladatait, értékeléseit, mulasztásait és egyéb a tanulókkal kapcsolatos információkat.

A rendszer segítséget nyújt a diákok tanulmányi előmenetelének hatékony ellenőrzésében és a kapcsolódó adminisztráció elvégzésében.

A belépéshez szükséges adatok adminisztrációját a tanuló intézményében végzik. Amennyiben a bejelentkezés nem sikerül, kérjük, forduljanak az iskola adminisztrátorához!

Bejelentkezési felület

Elektronikus ellenörző

KRÉTA belépés

Az alábbiakban összeszedtük a bejelentkezéssel kapcsolatos leggyakrabban felmerülő kérdéseket.

A bejelentkezés két módon történhet.

Tanuló

oktatási azonosító / születési idő az alábbi formában: éééé-hh-nn

Szülő/Gondviselő

oktatási azonosító + G01 / alapértelmezett jelszó

A bejelentkezési felület bal alsó sarkában kattintsunk a Gondviselői hozzáférés igénylése szövegre. Az igényléshez ki kell tölteni az űrlap elemeit a megfelelő adatokkal különösen ügyelve az elgépelésre a név, e-mail és oktatási azonosító mezőknél.

Részletes leírás megtekintése a KRÉTA Tudásbázisban

Sikeres azonosítás

Amennyiben a megadott adatok alapján az azonosítás sikeres, a rendszer elküldi emailben a belépéshez szükséges felhasználónevet és jelszót.

Felhasználó azonosítás sikertelen

Ha a megadott adatok nem egyeznek a rendszerben található adatokkal, de az oktatási azonosító érvényes, az igénylő személy kap egy a csökkentett jogosultsággal rendelkező hozzáférést, amelynek belépéséhez szükséges adatai a megadott e-mail címre érkeznek.

Azonosítás sikertelen

Ha a Gondviselő azonosítása nem sikerült, vagy csak csökkentett jogosultságú belépési adatokat tudott igényelni, a további teendőkkel keresse fel az intézményt.

Csökkentett jogosultsági szint esetén a KRÉTA adminisztrátor és az osztályfőnök automatikus értesítést kap. Amennyiben a megadott adatok alapján egyértelműen beazonosítható a regisztráló személy, úgy bővített jogosultság kerül kiosztásra.

A jogosultság ellenőrzése időt vesz igénybe, kérjük türelmét. Ezzel kapcsolatban nincs további teendője.

Ebben az esetben előfordulhat, hogy a jelszó visszaállításra kerül, melyről a regisztrált email címre értesítést küld a rendszer.

Gondviselői hozzáféréssel több felülethez kap hozzáférést a szülő/gondviselő.

Ilyen például az igazolás beküldés, fogadóóra kezelés, üzenetküldés a pedagógusok részére.

Gondviselők és Tanulók számára lehetőség van új jelszó igénylésére a belépési felületről elérhető "Elfelejtett jelszó" funkció segítségével.

A felületre belépve meg kell adni a rendszerbe már regisztrált felhasználó nevünket és e-mail címünket, majd a biztonsági ellenőrzés után elküldeni az adatlapot.

Ha a beírt felhasználónév/e-mail cím páros a rendszerben létezik, a rendszertől egy új jelszó generálási linket kapunk elektronikus postafiókunkba:

Az e-mailben található link érvényességi ideje a generálástól számított 1 hét.

Az e-mail-ben kapott link-re kattintva megnyílik az új jelszó generálási ablak:

Itt az új jelszó megadását a felület visszaigazolja, és már az új jelszóval tud a felhasználó bejelentkezni a rendszerbe:

Részletes leírás megtekintése a KRÉTA Tudásbázisban

KRÉTA Ellenőrző Mobil alkalmazás

Gyakran Ismételt Kérdések

A funkciók részletes leírása a KRÉTA Tudásbázis oldaláról származnak. Az esetleges változásokért felelősséget nem vállalunk!

A mobil alkalmazások esetében először létre kell hozni a megfelelő profilt az intézmény, a felhasználónév és a jelszó megadásával. A mobil alkalmazásba ugyanazzal a felhasználónévvel és jelszóval lehet belépni, mint az elektronikus ellenőrzőkönyv WEB-es felületére! Ha több gyermek esetében is használjuk az alkalmazást, akkor több profilt is létre lehet hozni a programban!

A mobil alkalmazások csak KRÉTA programmal használható, más e-napló szoftverek esetében nem elérhetők. Ha az intézménylistában az iskola nem szerepel akkor valószínűleg nem a KRÉTA rendszer elektronikus naplóját használja az intézmény.
A felhasználónevet és a jelszót minden esetben az iskola állíthatja be a tanulók ill. a szülők, gondviselők részére.

A KRÉTA Ellenőrző mobil alkalmazást igyekszünk a legtöbb piacon kapható mobiltelefonnal kompatibilisen elkészíteni, de előfordulhat, hogy bizonyos készülékeken ennek ellenére sem működik a program. Ebben az esetben sajnos csak a mobilkészülék web böngészőjével lehet használni az elektronikus ellenőrzőt!

Operációs rendszer követelmények KRÉTA Ellenőrző mobil alkalmazás használatához Android 4.2 és újabb verzió illetve iOS 8.0 vagy újabb verziójú készülék szükséges!

Abban az esetben ha korábban működött de pl. egy szoftver- vagy rendszerfrissítés után nem működik a KRÉT applikáció, akkor azt javasoljuk, hogy töröljék a KRÉTA alkalmazás tárolt adatait és így próbálják meg elindítani a programot. Ha a törlés után sem működik, akkor célszerű törölni magát az applikációt - az adatokkal együtt - majd újratelepíteni a programot. Az újratelepítéssel a korábbi profilok törlődni fognak, ezért a tanulói profilokat újra létre kell hozni.

Ha a mobil alkalmazáson keresztül nem tud bejelentkezni akkor kérjük ellenőrizze az alábbiakat:

1. Ellenőrizze, hogy a felhasználónévvel és jelszóval a WEB-es felületen be tud-e jelentkezni az elektronikus ellenőrzőbe!

2. Ellenőrizze, hogy a mobil applikációban biztosan jól választotta ki az iskolát!

3. Ellenőrizze, hogy a felhasználónevet és a jelszót helyesen írta-e be a mobil alkalmazásba, a billentyűzet kiosztásnak megfelelően!

4. Ellenőrizze, hogy a mobiltelefonján a billentyűzet magyar nyelvűre van-e állítva? A jelszavakban lehetőleg kerülje az ékezetes karakterek használatát!

5. Ellenőrizze és - ha szükséges - frissítse az alkalmazást!

6. Törölje az alkalmazást - a tárolt adatokkal együtt - majd telepítse újra a programot!

7. A KRÉTA alkalmazás nem minden telefonkészüléken használható, előfordulhat, hogy az Ön készülékét még nem támogatja a program. Elsősorban néhány Samsung típusú készüléken, továbbá az Android 4.4-es verziót futtató egyéb telefonokon is előfordulhat, hogy az applikáció nem használható.

8. Amennyiben lehetősége van próbálja meg más mobil készüléken a bejelentkezést!

9. A KRÉTA mobil alkalmazásokkal csak az elektronikus ellenőrzőbe - szülőként vagy tanulóként - lehet belépni! Az tanári rendszerhez jelenleg nincs mobil applikáció, ezért az elektronikus naplóba tanárként nem lehet a mobil alkalmazásokkal belépni!

10. Ha az iskola nem használja még a KRÉTA elektronikus naplóját vagy nem engedélyezte a tanulói, szülői hozzáféréseket, akkor a KRÉTA mobil applikáció sem használható!

11. Abban az esetben ha megváltoztatta a jelszavát az elektronikus ellenőrzőben akkor az új jelszóval a mobil applikációba 5-10 perccel később fog tudni csak bejelentkezni, ezért a jelszómódosítás után kérjük várjanak egy kis időt!

12. Abban az esetben ha pl. csak a mobil alkalmazásba lehet belépni, de a webes felületen nem, akkor valószínűleg egy korábbi jelszó az érvényes a rendszerben. A mobil applikáció eltárolja a felhasználói jelszót, így előfordulhat, hogy a mobil alkalmazásban korábban eltárolt jelszó az érvényes. Ilyen esetben a webes belépést meg kell próbálni a korábbi jelszóval.

13. Ha csak a webes felületen lehet belépni a programban, de a mobil applikációval nem, akkor azt javasoljuk, hogy töröljék a mobil alkalmazásban a létrehozott profilt, majd az új a webes felületen működő adatokkal (felhasználónév, jelszó) hozzuk létre újra a tanulói profilunkat.

14. Bizonyos készülékeken (főleg Samsung telefonok esetében) előfordulhat, hogy az alkalmazás törlése- az esetleges újratelepítés előtt- nem törli a profiladatokat, ezért a telepítés után sem sikerül belépni a rendszerbe. Ilyen esetben javasoljuk, hogy az itt leírtak alapján végezzük el a KRÉTA alkalmazás eltávolítását.

Abban az esetben ha az alkalmazásboltokban olyan applikációk jelennek meg, amelyek a bármely módon a KRÉTA rendszerhez kapcsolódnak,  az eKRÉTA Informatikai Zrt. felhívja a szoftver gyártójának a figyelmét arra, hogy az alkalmazás megjelenésében, színvilágában vagy logójában nem utalhat a hivatalos KRÉTA dizájnra, továbbá az alkalmazás leírásában fel kell tüntetnie, hogy a szoftver nem hivatalos KRÉTA alkalmazás. Szeretnénk ugyanakkor felhívni a felhasználóink figyelmét arra, hogy a nem hivatalos KRÉTA alkalmazások igen komoly biztonsági kockázatot jelentenek a felhasználóira nézve, így az eKRÉTA Informatikai Zrt. nem ajánlja ezen szoftverek használatát, ill. az elhárít minden felelősséget az ezen applikációk használatával kapcsolatosan. 

A KRÉTA Ellenőrző mobil applikáció - megfelelő verziójú operációs rendszerrel rendelkező - tableten is használható, azonban előfordulhat, hogy bizonyos készülékeken nem tökéletesen működik. Ha táblagépükön nem tudják használni, akkor jelezzék ezt Ügyfélszolgálatunkon a tablet pontos típusának ill. az operációs rendszer verziójának megírásával. 

Az adatok frissítése a főoldalon kérhető, egy felülről lefelé irányuló (pull to refresh) mozdulattal.

A profil frissítésének másik módja, a főmenü fejlécében lévő, profil frissítése ikon segítségével.

A sikeres profilfrissítést követően, a főmenü alján látható a frissítés pontos időpontja.

A mobil applikáció nem minden olyan funkciót tartalmaz amely a webes alkalmazásból elérhető ill. vannak olyan funkciók is (pl. e-mail küldése) amelyek csak a mobil alkalmazásban használhatók.