1203 Budapest XX. kerület
Kálmán utca 15.

titkarsag@bpmontessori.hu
informacio@bpmontessori.hu

+36-1-261-0951
+36-20-379-5281

1203 Budapest XX. kerület
Kálmán utca 15.

titkarsag@bpmontessori.hu
informacio@bpmontessori.hu

+36-1-261-0951
+36-20-379-5281

Legyél te is Montessoris!

Jelentkezz első osztályunkba vagy előkészítő csoportunkba!

Miért érdemes a Montessori oktatási rendszert választani?

Küldetésünk, hogy a magyarországi családok tízezreinek nyújtsunk sajátos, egyénre szabott nevelési, oktatási alternatívát.

nyelvi fejlesztés, mese, írás és olvasás előkészítés, irányított játékok, logopédia, szóbeli kifejezés fejlesztése, szövegértés, szövegalkotás, memoriterek

számolás, irányok térben és síkban, matematikai képességek fejlesztése, halmazlogika, auditív és vizuális memória, számfogalom kialakítása és mélyítése, szöveges feladatok, mértékek, matematikai játékok

az iskola és környéke, a család, testrészek, érzékszervek, évszakok, hónapok, öltözködés, állatok, közlekedés, élő-élettelen

dalok, kiejtés, beszéd, mese, mondóka, szókincsbővítés, irányított játék

daléneklés, zenei ismeretek, dallami , ritmikai elemek, zenehallgatás, néptánc

iránydifferenciálás, téri tájékozódás fejlesztése, tájékozódás síkban, vizuális észlelés fejlesztése, szem-kéz koordináció, alakállandóság fejlesztése, alak-háttér felfogás fejlesztése, vizuális megfigyelés és elemző készség fejlesztése, finommotorika fejlesztése, ábrázolás, kifejezés, képzőművészet, tárgy és környezetkultúra, vizuális nyelv, vizuális kommunikáció

nagymozgás, rendgyakorlatok, mozgásutánzás, egyensúlyérzék fejlesztés, gimnasztika, járás, futás, ugrás, dobás, testséma fejlesztés, téri irányok, játék, figyelemkoncentráció, helyzet felismerés, döntési képesség, gondolkodás, kezdeményező és szervezőkészség, találékonyság, kreativitás, problémamegoldó gondolkodás

Miért van szükség a Montessori oktatási rendszerre?

A gyerekek 6 éves kortól 18 éves korig az iskolában töltik idejük nagy részét, éppen ezért nagyon fontos az, hogy ez a 12 év(!) milyen légkörben, hogyan telik, hiszen ezek az évek a tanulási folyamat legintenzívebb és legmeghatározóbb szakasza.

Szeretnél részletesebb tájékoztatást kapni, esetleg jelentkezni a gyermekkel iskolánkba?​

Kattints az alábbi gombra, és egyeztess velünk időpontot telefonon keresztül most!

Kiknek ajánljuk a Montessori oktatási rendszert?

Röviden: Mindenkinek.

Szülőként mi a célod, ha a gyermekedről van szó?

Felkészüljön úgy az életre a tanulmányai alatt, hogy felelős gondolkodású, életrevaló legyen, olyan tudással gazdagodjon az évek alatt, amit nem csak általános műveltség terén, hanem az életben is tudjon majd használni.

Célunk, hogy önmagát képviselni tudó, cselekedeteiért felelősséget vállaló, helyes értékrenddel rendelkező, a társadalom számára is hasznos embereket neveljünk és oktassunk.

Ennek elérése érdekében Maria Montessori reformpedagógiájára építettük fel iskolánkat és módszereinket, mely maximálisan elősegíti a diákok képességeinek fejlődését, és önálló gondolkodásra, véleményalkotásra ösztönzi őket.

Szeretnél részletesebb tájékoztatást kapni, esetleg jelentkezni a gyermekkel iskolánkba?

Kattints az alábbi gombra, és egyeztess velünk időpontot telefonon keresztül most!

Hozd ki a legtöbbet gyermekedből a Montessori iskola segítségével!

Az innovatív oktatási módszereinkkel, és a tanárok gondos kiválasztásával, az oktatási csoportok létszámának csökkentésével a gyermek a lehető legtöbb, és minőségi figyelmet kapja.

Nálunk az élsportolóktól és a kimagasló képességű diákokon át a sajátos nevelési igényű gyermekig mindenki megtalálható, és módszereink segítségével nagyon jól tanulnak egymás mellett.

Mindenkiből kihozzuk a maximumot, azt a teljesítményt, amivel a gyermek saját képességeinek a felső határát fogja elérni.

Csoportjaink pontosan fele akkorák, mint az állami iskolák osztályaiban lévő létszám, így biztosítva van a teljeskörű, minőségi figyelem a tanárok részéről.

Szeretnéd a legtöbbet kihozni gyermeked teljesítményéből?

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints az alábbi gombra, egyeztessünk egy személyes időpontot telefonon keresztül!

Minőségi oktatás, költséghatékonyan

Osztályaink fele annyi létszámmal indulnak, mint az állami iskolák csoportjai, ezzel optimalizálva a figyelmet és a minőségi oktatás menetét.

A gyerekek így sokkal többet kapnak tanáraiktól, hiszen dupla annyi figyelmet tud szentelni számukra a tanár, mint egy hagyományos oktatási tanrend során.

A szakkörök és további foglalkozások, ahol a gyerekek ki tudják bontakoztatni kreativitásukat és tehetségüket, az állami iskolák áraihoz képest töredék költségekkel járó plusz kiadás.

Így a pénztárcánk és a gyerekek is boldogok maradnak egy időben.

Tudj meg többet a költségekről!

Kattints az alábbi gombra, egyeztessünk egy személyes időpontot telefonon keresztül!

Az élet a Montessori iskolában

Tanítási módszerünk különlegességéhez hozzá tartozik az oktatás menetének gyerekekre szabása is.

Nálunk 8:30-kor kezdődik az oktatás, és a kezdés is egy tanulásra rákészítő kötetlen beszélgetéssel kezdődik, ezzel elősegítve a légkörhöz való hozzászokás folyamatát, hogy a gyermek mentálisan is megérkezzen az iskolába.

A délelőtti játékos tanulás után két órás mozgásos pihenőt tartunk. Hiszen nem célunk az, hogy a gyerekeket fáradtan vegyen részt a délutáni foglalkozásokon. Ennek pont a fordítottja: szeretnénk, ha kézzel fogható tudást szereznének úgy, hogy segítünk nekik pihenni és utána újra összpontosítani.

A délutáni foglalkozások egészen akár 17:00-ig tarthatnak, így a szülők is kényelmesen meg tudják szervezni a hazamenetelt az iskolai foglalkozás után.

Szeretnél többet megtudni a Montessori oktatási rendszer egy napjáról?

Kattints az alábbi gombra, egyeztessünk egy személyes időpontot telefonon keresztül!

Foglalkozásaink

Az élet minden területére igyekszünk külön foglalkozásokat nyújtani a gyerekek számára.

Fontos számunkra, hogy a lehető legszélesebb körben lehessen választani foglalkozást, olyat, amit a gyermek szívesen űzne szabadidejében, segítsük őt esetleg a választott foglalkozás mesterszintű elérésében.

Nyelvek

Sport

Készségfejlesztő

Táborok

A nyári időszakban sem engedjük el teljesen a gyerekek kezét, hiszen minden évben szervezünk egy-egy nyári tábort.

Idei szervezésünk:

Montessori Izgő-Mozgó mesetábor – 2021. július 5-9.

Előkészítő foglalkozások

Első osztályba jelentkeznétek?

Segítünk a gyerekeknek megszokni a környezetet, és az iskolai tanmenetet játékos előkésíztő óráink segítségével!

Az előkészítő évfolyamra összeállított tantervünkben figyelembe vesszük a gyermekek fáradékonyságát és a játékra való nagyobb igényüket. Fontosnak tartjuk a gyermekek belső motivációját, a belülről jövő, természetes kíváncsiságuk fenntartását minden játékos fejlesztő foglalkozáson.

Jelentkezés menete

A foglalkozáson való részvétel előfeltétele egy előzetes találkozó igazgatónkkal. Amennyiben ez nem történt meg, kérjük kérjen időpontot a +36-1-261-0951 vagy +36-20-379-5281-es telefonszámon. Időpontot munkanapokon 9:00-15:00 óra között tud kérni a fentebbi telefonszámok egyikén.
A kiírt foglalkozások egyikére online jelentkezést kell benyújtani.

Jelentkezéséről visszaigazolást küldünk.

  • A visszaigazolás a jelentkezéskor megadott információk alapján a következők lehetnek:
  • Amennyiben nem történt a jelentkezésig találkozó igazgatónkkal, úgy a jelentkezés elutasításra kerül.
    Amennyiben a találkozó megvalósult, vagy a foglalkozásig megvalósul elfogadásra kerül.
Részvétel a visszaigazolt foglalkozáson.
A felvételi foglalkozások végével minden résztvevőt értesítünk a tanítói és a gyógypedagógus közös döntésével kapcsolatban. Pozitív döntés esetén várjuk a gyermeket a nagy foglalkozásunkra.
Részvétel a nagyfoglalkozáson.
A nagy foglalkozást követően értesítjük a szülőket a felvétellel vagy elutasítással kapcsolatban.
Az időpont a későbbiekben kerül meghatározásra. Időpont közzététele várhatóan 2022. március. Beiratkozás várható ideje: 2022. április-május

Foglalkozások időpontja

2021. február-március. Konkrét időpont később kerül meghatározásra.
A felvételi foglalkozások előtt ajánlott legalább 15 perccel korábban megérkezni. Újabb időpont(ok) az érdeklődők számától függően kerül meghirdetésre.

Jelentkezés kezdete

A foglalkozásokra várhatóan 2021. február közepétől lesz lehetőség jelentkezni. Jelentkezni csak online lehetséges. Telefonos és emailes regisztrációt nem áll módunkban fogadni!

A jelentkezéskor a következő adatok megadására lesz szükség

- Jelentkező szülő neve, email címe, telefonszáma.
- A foglalkozáson részt vevő gyermek neve.
- Nyilatkozat, hogy előzetes találkozón részt vettek.
- Kísérő adatai (név, telefonszám, email cím)
- A gyermek rendelkezik-e szakértői bizottság vagy szakszolgálat által kiállított véleménnyel, vagy van-e erre irányulóan folyamatban lévő vizsgálata.
- Egyéb megjegyzés, melyet érdemes megosztani a foglalkozás előtt a tanítókkal.
- Nyilatkozat a személyes adatok kezeléséről.

Vedd fel velünk a kapcsolatot, és tudj meg minél több információt iskolánkról, a képzésünkről, és a gyerekek számára nyújtott tanítási módszerünk előnyéről!